Sport

Rukometaši Srbije pobedili Tunis

Rukometna reprezentacija Srbije savladala je selekciju Tunisa u Smederevu sa 30:29 u poslednjoj proveri pred svojim navijačima pred put na Olimpijske igre.

“Orlovi” nisu blistali, ali su prikazali daleko bolju partiju nego protiv Mađarske.

Prostora za napredak još ima, ali nema sumnje da će izabranici Veselina Vukovića biti najbolji kada je najpotrebnije, a to je u Londonu, gde se prvo cilja četvrtfinale.

Test protiv Tunisa pokazao je dobre i loše strane, pošto je rival u prvom delu bio nešto raspoloženiji i vodio je u više navrata, ali su naši rukometaši uspeli da odu na odmor na golom prednosi, zahvaljujući dva uzastopna gola Alema Toskića – 15:14.

U nastavku su “orlovi” držali konce igre u svojim rukama, imali su nekoliko pota i četiri gola razlike, a kada su poveli 24:20 u 44. minutu golovima Šešuma i Čuture, došlo je do blagog opuštanja, što Tunižani nisu do kraja kaznili.

U poslednjih deset minuta šansu na golu je dobio i Strahinja Milić umesto Darka Stanića i istakao se “skinutim” zicerom pri vođstvu 30:27 tri mintua pre kraja, kada je postalo jasno da će “orlovi” slaviti.

Najbolji u našim redovima bili su Toskić sa pet, Vujin i Šešum sa po četiri, odnosno Ilić i Stojković sa po tri gola.

Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend