Sport

Sve je spremno za utakmicu Prvenstva Evrope u Požarevcu

U toku su završne pripreme za predstojeću utakmicu, prvog ciklusa Evropskog prvenstva u Američkom fudbalu, izmedju Srbije i Češke. Ova utakmica će se odigrati na Gradskom stadionu u Požarevcu.

U svečanim salonima Gradskog zdanja predstavnici lokalne samouprave, Srpske asocijacije američkog fudbala i Kluba američkog fudbala Pastuvi Požarevac su najavili ovu utakmicu i pozvali građane Požarevca da dodju u što većem broju.

Ana Miljanić, članica gradskog veća zadužena za sport je rekla da je lokalna samouprava dala punu podršku organizaciji ove utakmice. Ona je napomenula da je utakmica između Srbije i Češke dobra za afirmaciju grada i podsetila da je još jedna reprezentacija gostovala u Požarevcu. To je bila futsal reprezentacija i tada se Požarevac pokazao kao dobar domaćin.

Nikola Davidović, sekretar Srpske asocijacije američkog fudbala je nagasio da klub Požarevac Pastuvi aktivan od 2004 godine i jedan je od osnivača asocijacija. Davidović kaže da se asocijacija ustupanjem domaćinstva utakmice reprezentacija nekako odužila klubu iz Požarevca.

Ivan Jović, koji se opratio ispred Kluba američkog fudbala Pastuvi, kaže da su pripreme za ovu utakmicu pri kraju. On napominje da je ulaz na ovu utakmicu besplatan i da se karte mogu preuzeti u Sportskom centru Požarevac. Takođe ova je utakmica i humanitarnog karaktera pošto će biti skupljan prilog za lečenje Miliju Milanovića iz Kličevca.

Utakmica se igra u nedelju 27. oktobra na Gradskom stadionu u Požarevcu. Početak je zakazan za 11:30 časova.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend