Sport

Treći Kostolački polumaraton ovog vikenda

U toku su pripreme za 3. kostolački polumaraton koji će se održati 14. septembra u Кostolcu.

Sam događaj obuhvata tri trke. „Trka maratončića“ u kojoj učestvuju deca do 6 godina, koja počinje u 10:30 časova, „Trka zadovoljstva“ na pet kilometara i glavna trka “Trka legionara” sa početkom u 11 časova.

Sva fizički spremna i punoletna lica mogu biti učesnici ovog događaja, a za manje fizički spremne tu je “Trka zadovoljstva”. Cilj manifestacije nije samo trčanje, već i druženje, tako da su svi dobrodošli da se priključe bilo kao takmičar ili gledaoci.

Prijavljivanje za “Trku maratončića” i “Trku zadovoljstva” je na dan trke u Кostolcu na startu, ispred Sportske hale u Кostolcu, i učešće u tim trkama je besplatno. Prijave za glavnu trku “Trku legionara” takođe su moguće i na sam dan trke u prijavnom centru.

Prijavni centar biće u arheološkom parku Viminacijum gde je obezbeđen parking za automobile i autobuse, ženska i muška svlačionica kao i garderoba koja će biti pod nadzorom organizatora. Poslednji autobusi sa trkačima iz Viminacijuma ka startu trke kreću u 10 časova.

Ova trka od ove godine zvanično sertifikovana i uvrštena u međunarodni sportski, atletski kalendar događaja. Ono što ovu trku izdvaja od drugih jeste trasa trke koja se dobrim delom proteže po samoj obali Dunava kao i istorijska destinacija koja je uzeta za sam cilj trke a to je popularno Arheološko nalazište Viminacijum.

Organizatori ovog polumaratona su Centar za kulturu „Кostolac,  „Maraton tim Požarevac“ , Viminacium Adventure, Viminacium Rimski Grad i Legijski Logor, a pod pokroviteljstvom  grada Požarevca i Gradske opštine Кostolac.

Tom prilikom, za potrebe održavanja trke,  u vremenskom intervalu od 10:30-14:30 časova  biće zatvorene sledeće ulice (ulice će se postepeno otvarati po prolasku poslednjeg takmičara) u Кostolcu:

Polumaratonska trka ulice trase :

– Start trke ispred sportske hale ul.Bože Dimitrijevića

– Jadranska

– Trudbenička

– Partizanska

– Jovana Dučića ( put za plažu Topoljar )

– put za naselje Ostrovo ( do 700m od prve krivine posle Dunavca )

 

po okretu povratak ulicama:

– Jovana Dučića

– Partizanska

– Prvomajska

– Bože Dimitrijevića

– Veljka Dugoševića

– Nikole Tesle ( levo prema Termoelektrani A )

– Кneza Lazara (put za restoran Dragulj )

po okretu povratak ulicama:

– Кneza Lazara

– Кobalova (  put za naselje Stari Кostolac )

– Vuka Кaradžića

– put kroz selo Кostolac ( prema Termoelektrani B )

– put preko mosta na Mlavi ka glavnoj kapiji Termoelektrane B

– put od Termoelektrane B do cilja trke Viminacijum

Ove godine očekuje se veliki broj učesnika i ono što obećava je veliki broj već prijavljenih učesnika, a do sada je već veliki broj takmičara a od toga i jedan broj stranaca.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend