Sport

Udovičić podneo ostavku

Dejan Udovičić podneo je u ponedeljak ostavku na mesto selektora vaterpolo reprezentacije Srbije, saznaje B92.

Vaterpolisti Srbije okupili su se u ponedeljak pred početak Svetske lige, a prethodnih dana neki od njih su javno istakli nezadovoljstvom Udovičićevim radom i tražili njegovu ostavku.

Udovičić se prvi put suočio sa njima zbog čega nije odrađen predviđeni trening pred put u Nemačku. Uskoro se očekuje zvanično saopštenje Vaterpolo saveza Srbije.

Kako nezvanično saznaje B92, VSS je pokušao da pomiri Udovičića sa nezadovoljnim vaterpolistima, ali očigledno u tome nisu uspeli. Udovičić je u 18 časova zvanično obavestio predsednika VSS Velibora Sovrovića da podnosi ostavku.

Udovičić je postao selektor Srbije u junu 2006. godine, posle raspada SCG, a od tada je osvojio dva Svetska kupa, pet Svetskih liga, dva Evropska prvenstva i jedno Svetsko prvenstvo.

Ima još po srebro i bronzu sa evropskih, srebro sa svetskih prvenstva, te dve bronze sa Olimpijskih igara. Udovićić je od 2000. do 2009. bio trener Partizana, a posle tri godine pauze, proteklog leta seo je na klupu kragujevačkog Radničkog.

Njegov odlazak sa kormila „delfina“ usledio je samo dve nedelje posle otvorenog pisma osmorice reprezentativaca u kojem su izrazili nezadovoljstlvo sa njegovim radom. Udovičić je istakao da je igrači trebalo da se obrate direktno njemu.

Još uvek se ne pominju njegovi mogući naslednici na mestu selektora Srbije. Srbiju će protiv Nemačke i Španija verovatno da vodi trener Crvene zvezde Dejan Savić, jer je on trebalo da ga zameni zbog dva meča suspenzije (isključen protic Crne Gore u meču za bronzu na OI u Londonu).

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend