Sport

UEFA odbila da isključi Srbiju

Evropska fudbalska unija odbila je da isključi mladi reprezentaciju Srbije iz kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2015, zbog incidenata na meču sa Engleskom.

Vladajuće telo evropskog fudbala je posle saslušanja u Nionu samo povećala kaznu na dva meča bez prisustva publike, dok je novčana ostala 80.000 evra.

Zanimljivo je da je UEFA osporila sopstvenu žalbu u kojoj su tražene veće kazne, pošto je bila nezadovoljna odlukama sopstvene Disciplinske komisije.

Disciplinski inspektor UEFA Žan Samjuel Leube tražio je da se FSS isključi iz sledećeg takmičenja za igrače do 21 godine. Takođe, traženo je da se novčana kazna poveća na 200.000 evra, da se kondicioni trener Andrija Milutinović suspenduje potpuno iz fudbala u narednih pet godina, kao i da Nikoli Ninkoviću suspenzija bude produžena na tri meča.

S obzirom nа predložene kаzne od strаne disciplinskog inspektorа Leube mogu dа izrаzim zаdovoljstvo donetim odlukаmа. Drаgo mi je dа su člаnovi Komisije zа žаlbe uvаžili nаše аrgumente. Ali, smаtrаm dа će nаšoj mlаdoj reprezentаciji biti izuzetno teško dа odigrа dvа uvodnа mečа nа putu kа Češkoj bez pomoći nаvijаčа. Svi mi koji rаdimo u srpskom fudbаlu, kаko u Sаvezu, tаko i u klubovimа, kаo i svi fudbаlski rаdnici i nаvijаči, morаju dа shvаte dа je ovo poslednje upozorenje od strаne UEFA I dа će eventuаlni nаredni incidenti biti mnogo strožije sаnkcionisаni„, rekao je generalni sekretar FSS Zoran Laković.

Mlada reprezentacija Srbije u oktobru nije uspela da se plasira na Evropsko prvenstvo, pošto je u revanšu izgubila od Engleske sa 1:0, a na kraju meča došlo je do sukoba igrača i pojedinih članova stručnih štabova dve selekcije.

Crveni karton u ekipi Engleske zaradio je Deni Rouz, a kod Srbije Slobodan Medojević. Rouz je posle meča rekao da su ga navijači u Kruševcu vređali na rasnoj osnovi i da je dva puta pogođen kamenom.

Predstavnici Fudbalske asocijacije Engleske, a kasnije i političari predvođeni premijerom Dejvidom Kameronom, zatražili su oštre kazne za Fudbalski savez Srbije i reprezentaciju.

UEFA je presudu o kaznama donela 13. decembra, kada je ocenjeno da je Srbija dobro prošla, jer je uprkos ogromnom pritisku engleskih medija na UEFA doneta relativno blaga kazna.

Pored već pomenutih kazni, suspenzije su zaradili igrači Goran Čaušić (četiri meča), Ognjen Mudrinski i Filip Malbašić (po tri meča), Nikola Ninković (dva meča). Po dve godine suspenzije dobili su treneri Predrag Katić i Andreja Milutinović.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend