Sport

UEFA Srbiji: Izgradite nacionalni stadion, sredite navijače i dobićete EURO2020

Član Izvršnog komiteta Evropske fudbalske unije (UEFA) Grigoris Surkis rekao je u Staroj Pazovi da je to telo zabrinuto zbog obima nasilja na tribinama stadiona u Srbiji i rekao je da ubuduće postoji mogućnost suspenzije.

„Izvršni komitet UEFA je zabrinut što je toliko nasilja na tribinama u Srbiji. Glavni faktor koji predstavlja prepreku rešavanju tih pitanja je nedostatak odlučnosti. Državni organi treba da jasno preduzmu mere. UEFA poziva na razumevanje vlasti i FSS“, rekao je Surkis delegatima Skupštine Fudbalskog saveza Srbije.

Funkcioner UEFA je predložio da se formira radna grupa na nivou većeg broja službi koja bi do kraja maja trebalo da razradi program zakonskih mera i infrastrukture za sprečavanje nasilja na stadionima.

„O tome ću razgovarati sa premijerom Srbije Ivicom Dačićem. Grupu bih nazvao ‘Grupa za brzu reakciju’, a činili bi je predstavnici Ministarstva omladine i sporta, sudija i tužilaštva“, rekao je Surkis.

On je kazao da je problem nasilja toliko „alarmantan“ da je predsednik UEFA Mišel Platini tražio podršku Vlade Srbije.

„U budućnosti može biti govora i o isključenju srpskih predstavnika iz takmičenja pod okriljem FIFA i UEFA“, rekao je Surkis.

Srbija je ranije izrazila želju da 2020. godine bude jedan od 13 domaćina Evropskog prvenstva.

„Izgradite nacionalni stadion, sredite navijače, iskorenite loše pojave i dostići ćete željeni cilj – da 2020. godine budete jedan od domaćina Evropskog prvenstva“, rekao je Surkis delegatima.

Funkcioner UEFA će 11. marta posetiti Hrvatski nogometni savez i predočiti slične zahteve.

„U Hrvatskoj postoje iste tendencije, a pošto se utakmica Srbije i Hrvatske bliži, potrebno je da se više pozabavimo ovim problemom“, rekao je Surkis.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend