Sport

Veliki finansijski problemi kostolačkog supreligaša

Rukometaši kostolačkog „Rudara“ i naredne godine igraće utakmice u najvišem rangu takmičenja u Srbiji, u Super ligi. Uz dosta problema obezbeđen je opstanak, ali veliku neizvesnost stvara činjenica da klub ima brojne dugove, a da su prilivi novca izuzetno mali.

Trener kostolačkih rukometaša, Dragan Ajdačić, ne krije činjenicu da se klub nalazi u izuzetno teškoj materijalnoj situaciji: I kod nas je ista situacija kao sa većinom sportskih klubova u Srbiji, dok je privreda u velikoj stagnaciji sva izdavanja za sportske aktivnosti su minimalna.

Problemi sa finansijama postoje duži period, ovo nije ništa novo. Na početku ovogodišnje sezone takođe su finansije bile razlog za odlazak igrača, tako da je klub u prvom timu morao da se osloni i na mlađe i neiskusnije igrače, ističe trener Ajdačić: Imajući u vidu skromne finansijske prilive i već postojeće dugove, bili smo primorani da se oprostimo od naših najboljih igrača u prošlogodišnjem takmičenju, jer jednostavno nismo imali novac da im isplaćujemo adekvatne zarade. Sredstva koja dobijamo godinama od naših finansijer godinama nisu povećavana, već su nažalost smanjena, što ostavlja traga u funkcionisanju kluba.

Igrači su ove godine zaista dali sve od sebe, ali je sada sve u senci finansija, ukoliko bude finansijski moguće i sledeće sezone igraće se superligaški rukomet u Kostolcu: Ukoliko ne dođe do promene i ova situacija i dalje ostane aktuelna, mislim da ćemo biti prinuđeni da preduzmemo neke radikalne mere, što je naša poslednja opcija i daćemo sve od sebe da pronađemo rešenje iz ove krize. Odlaze nam čak i naši igrači, naša deca, a o dovođenju igrača sa strane ne možemo ni da razmišljamo. Nadam se da ćemo uspeti nekako da izađemo iz ove situacije, razgovaraćemo još jednom sa pojedincima i ustanovama koje mogu da nam pomognu i nadam se da će imati dovoljno sluha za nas, rekao je Ajdačić.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend