Sport

Vihor protiv Poleta za plasman u viši rang

U vikendu pred nama odigraće se utakmice za popunu Međufudbalskih liga grupa „Dunav“ i „Mlava“.

Prva utakmica za popunu MFL grupa „Dunav“ biće odigrana u subotu od u Velikom Gradištu gde će se sastati ekipe Poleta iz Bikinja i Vihora iz Maljurevca. Ekipa Poleta osvojila je prvo mesto u Opštinskoj ligi Golubac sa osvojenih 40 bodova. Polet je u ovoj sezoni ostvario 13 pobeda, 2 poraza i samo 1 nerešen rezultat. Ekipa Vihora iz Maljurevca osvojila je prvo mesto u Gradskoj fudbalskoj ligi Požarevca grupa „Mlava“ pobedom u poslednjem kolu protiv ekipe Mlave iz Bratinca. Oni su dospeli u baraž za popunu MFL grupa „Dunav“ porazom u utakmici za apsolutnog prvaka GFL. Na gradskom stadionu u Požarevcu od njih je bolja bila ekipa Sloge iz Lučice koja je sa 3:2 osvojila titulu prvaka GFS Požarevac i direktan plasman u viši rang.

Pobednik u duelu Poleta i Vihora izboriće plasman u viši rang dok će poražena ekipa imati još jednu šansu protiv ekipe Peka iz Kusića. Ekipa Peka je ove sezone osvojila Opštinsku ligu Veliko Gradište sa 47 osvojenih bodova.  Pek je ostvario 15 pobeda, 2 poraza i odigrao je samo jednu nerešenu utakmicu. Pek je trebao da igra protiv osvajač Opštinske lige Kučevo je odustao od baraža pa će ekipa Peka igrati protiv poraženog iz duela Poleta i Vihora. Ekipa Peka bi trebalo da igra utakmicu 16. juna. Pobednici u oba meča obezbedili bi plasman u MFL „Dunav“.

Direktan plasman u MFL grupa „Mlava“ izborila je ekipa BSK-a uz Bošnjaka. Oni su za titulu apsolutnog prvaka Opštinske lige Petrovac na Mlavi sa 1:0 savladali ekipu Jedinstva iz Kamenova. Jedinstvo iz Kamenova koje je osvojilo Opštinsku ligu Petrovac na Mlavi grupa „Istok“ sastaće se u baražu sa ekipom Jedinstva iz Smoljinca. Jedinstvo iz Smoljinca je ove sezone je bilo najbolje u Opštinskoj ligi Malo Crniće sa osvojenih 39 bodova. Jedinstvo je ostvarilo 13 pobeda i samo 3 poraza. Utakmica je zakazana za subotu 9. jun.

U drugoj utakmici baraža za popunu MFL „Mlava“ sastaće se ekipe Pomoravlja iz Vlaškog Dola i Vrela 1971 iz Milanovaca. Ekpa Pomoravlja osvojila je prvensto u Opštinskoj ligi Žabari. Oni su bili bodovno izjednačeni sa ekipom Poleta iz Aleksandrovaca, ali je ekipa Pomoravlja imala gol razliku i uspela da se plasira u baraž. Pomoravlje je osvojilo 27 bodova i ostvarilo 9 pobeda i 3 poraza. Vrelo 1971 iz Milanovaca je osvojilo Opštinsku ligu Žagubica sa osvojenih 28 bodova. Ekopa Vrela je u sezoni ostvarila 9 pobeda, 2 poraza i samo jednu nerešenu utakmicu. Utakmica između ova dava tima planirana je za nedelju 10. juna.

Pobednici ovih mečeve plasiraće se u MFL grupa „Mlava.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend