Sport

Žagubičanin pojačao redove jednog od najtrofenijih klubova u Poljskoj

Fudbaler Filip Bainović, rodom iz Osanice kod Žagubice, pojačao je redove ekipe Gornik iz Zabrezja iz Poljske.

Filip Bainović igra na poziciji zadnjeg veznog. Bainović koji je svoju fudbalsku karijeru počeo u Radu iz Beograda gde je igrao u mladjim kategorijama. On je u avgustu 2017. godine potpisao sa ekipom Crvene zvezde trogodišnji ugovor. Nije se dugo zadržao u Crvenoj zvezdi pa se u februaru 2018. godine vratio u Rad.

U prošloj sezoni 2018/2019. se vratio u ekipu Rada gde je igrao u skoro svakoj utakmici. U prošloj sezoni Bainović je postigao i jedan gol.  On je tokom karijere nastupao i za mladje selekcije reprezentacije Srbije.

Filip Bainović je potpisao sa ekipom Gornika trogodišnji ugovor i jedini je igrač u timu sa ovih prostora. On je već imao debi u novom timu i odigrao je 10 minuta u utakmici prvog kola kada se ekipa Gornika sastala se timom Visle iz Krakova.

Ekipa Gornika iz Zabrezja je jedan od najtrofenijih klubova u Poljskoj sa 14 osvojenih prvenstava i 6 trofeja u Kupu Poljske. Gornik ima i jedan trofej u Superkupu Poljske.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend