Srbija

450 miliona evra u građevinu

Ministar životne sredine i prostornog planiranja Oliver Dulić kaže da će država iduće godine u građevinski sektor investirati više od 450 miliona evra.

To će, prema njegovim očekivanjima, omogućiti veće zapošljavanje, kao i značajan oporavak i razvoj domaćeg građevinarstva.

Od toga je, na osnovu posebnog zakona, već obezbeđeno oko 180 miliona evra za pomoć građevinskoj industriji, kako bi bili završeni započeti i pokrenuti novi radovi širom zemlje, rekao je Dulić.

Ministar je u Novom Sadu prisustvovao potpisivanja ugovora o finansiranju kapitalnih projekata u pokrajini, vrednih ukupno 60 miliona evra.

On je naglasio da će već sledećeg dana moći da počne ostvarivanje svih 110 projekata na gradilištima širom Vojvodine, predviđenih ovim programom, napominjući da će, zahvaljujući ovoj pomoći u pokrajini biti zaposleno od 30.000 do 40.000 ljudi.

Predsednik pokrajinske vlade Bojan Pajtić, koji je prisustvovao potpisivanju ugovora, istakao je da će ova podrška država imati ogroman značaj za pokrajinu i napomenuo da je u poslednje četiri godine u Vojvodini "pokrenut investicioni talas" kakvog nije bilo prethodnih nekoliko decenija.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend