Srbija

Aktivisti inicijative Ne davimo Beograd lancima zatvorili Ministarstvo finansija

Aktivisti inicijative Ne davimo Beograd blokirali su jutros ulaz u Ministarstvo finansija lancima koje su stavili na vrata, kako bi, kako su saopštili, sprečili ulazak ministra Siniše Malog u tu zgradu. Ulaz je ubrzo deblokiran, odnosno lanci su isečeni, ali nije primećeno da je Siniša Mali na posao, potvrdio je za FoNet aktivista Inicijative Dobrica Veselinović.

Obezbeđenje Ministarstva je, prema njegovim rečima, iseklo lance koje su aktivisti Ne davimo Beograd jutros postavli na ulazna vrata.

„Lancima smo zaključali glavni ulaz sa namerom da onemogućimo ulaz Siniši Malom, dokazanom plagijatoru i učesniku brojnih afera u kojima je na raznovrsne načine radio protivno interesa građana i građanki“, naveli su u saopštenju.

U saopšenju se kaže da je nedavna odluka Odbora za profesionalnu etiku Univerziteta u Beogradu, „kojom je potvrđeno da je Siniša Mali plagirao svoj doktorat, samo jedan od brojnih razloga zašto on ne sme ostati na javnoj funkciji“.

„Ovo čak nije ni prvi put da je i zvanično potvrđeno da se ogrešio o zakone, jer je prethodno pravosnažno osuđen za otimanje 10 hektara državne zemlje nadomak Vršca. Sinišu Malog prate brojne korupcionaške afere, izbegavanje plaćanja poreza, nameštanje tendera za novogodišnju rasvetu, porodično nasilje, ostavljanje građana Obrenovca na cedilu tokom poplava, ali i organizovanje, sprovođenje i zataškavanje rušenja u Hercegovačkoj ulici“, rečeno je u saopštenju.

Kako je navedeno, „njegova vodeća uloga u sprovođenju projekta Beograd na vodi, kao i u procesima privatizacije još iz vremena kada je bio kadar Demokratske stranke, govore da je ovaj čovek ozbiljno oštetio i grad Beograd i državu Srbiju“.

„Zbog svega ovoga on ne sme ostati ministar ni dana više“, poručila je Inicijativa Ne davimo Beograd. „Odbranićemo zajedno naše institucije i izborićemo se da kriminalna politička elita odgovara za otimanje države od gradjana i siromašenje našeg društva“, dodaje se.

Ne davimo Beograd za danas je najavio protest „Crveni karton za Sinišu Malog“, u 18 časova ispred Ministarstva finansija.

Premijerka Ana Brnabić izjavila je juče da će ministar finansija Siniša Mali ostati u Vladi i ocenila da je odluka Odbora za profesionalnu etiku Univerziteta u Beogradu politička.

Prethodno je odluku Odbora i predsednik Srbije Aleksandar Vučić okarakterisao kao političku, a potom izjavio kako Mali mora da plati političku cenu.Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend