Srbija

Ambasador Finske: Zabrinjava nedostatak napretka u oblasti medija u Srbiji

Ambasador Finske Kimo Lahdevirt izjavio je da nedostatak napretka u oblasti medija u Srbiji, kao što je naglašeno u izveštaju Evropske komisije, predstavlja razlog za zabrinutost.

On je poručio, u intervjuu za list Danas, da Srbija treba da stvori okruženje za medijske slobode i izražavanje bez ometanja i u skladu sa zakonom.

„Treba odgovoriti na teme u vezi s Regulatornim telom za elektronske medije i Radio-televizijom Srbije i to je deo dijaloga između vladinih i opozicionih partija“, kazao je on.

Lahdevirt je istakao da važnim smatra i teme „hibridnih pretnji i dezinformacija“, koje su istaknute na neformalnom sastanku ministara spoljnih poslova u avgustu u Finskoj.

„Transparentnost u državnom kofinansiranju je takođe važna tema. Nadam se da će nova medijska strategija biti brzo usvojena, poslata Briselu, a onda i implementirana“, rekao je on.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend