Srbija

Antonijević: Poenta međustranačkog dijaloga nije izlazak ili neizlazak na izbore

Direktor Fondacije za otvoreno društvo Milan Antonijević izjavio je da poenta međustranačkog dijaloga uz posredstvo evropskih parlamentaraca nije izlazak ili neizlazak opozicije na izbore, već skretanje pažnje na izborne uslove koji nisu adekvatni i na određen nivo političke krize koja postoji u Srbiji, a koja se u jedom delu ogleda u odluci dela opozicije da ne izađe na izbore.

Antonijević je rekao za Blic da postoji otvoreno priznaje da problemi postoje, čim se ušlo u razgovore i na Fakultetu političkih nauka i sa evropskim parlamentarcima, a uz to, dodaje, postoji i potpis na određenim izmenama zakona.

„Mnogo je značajnije na koji način će se zakoni sprovoditi, da li ćemo imati zaokret ka pooštravanju postojećih zakona. Ono što moramo videti je taj zaokret. Nema mnogo vremena za sve promene“, rekao je Antonijević.

Kazao je i da se na razgovorima očigledno prepoznaje medijski prostor koji nije funkcionalan, teške kampanje koje se vode protiv pojedinaca, kao i potreba da se svim političkim akterima obezbedi jednak pristup medijima.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend