Srbija

APR obustavlja rad na šalterima, zahteve moguće podneti samo elektronskim putem

Agencija za privredne registre Srbije saopštila je da, na osnovu Zaključka Vlade Srbije, obustavlja rad sa strankama na svojim šalterima do prestanka vanrednog stanja ili do donošenja drugog akta Vlade.

Obezbeđen je nastavak rada APR, uz poštovanje svih zakonskih rokova za odlučivanje, navedeno je u saopštenju.

Korisnicima su na raspolaganju „eServisi“ APR za registraciju osnivanja preduzetnika, jednočlanog i višečlanog DOO-a, Centralna evidencija objedinjenih procedura za građevinske dozvole, sistem za dostavljanje elektronskih finansijskih izveštaja i Centralna evidencija stvarnih vlasnika.

Sve ostale registracione prijave, dokumentacija i zahtevi šalju se na papiru, putem poštanskih operatora, kao i do sada, piše u saopštenju.

Informacije o procedurama i dokumentaciji su na www.apr.gov.rs, gde se može pratiti tok prijema i obrade svakog pojedinačnog predmeta, putem „Pretrage podataka o primljenim prijavama i žalbama“.

U odeljku Registri, sa linka Obrasci, mogu se besplatno preuzeti svi propisani obrasci.

APR prima i podneske poslate u slobodnoj formi, iz kojih se „nedvosmisleno vidi razlog podnošenja zahteva“.

Za sva dodatna pitanja privrednicima i građanima su na raspolaganju Info centar APR-a (011/2023-350, info@apr.gov.rs ) i telefoni organizacionih jedinica APR-a (spisak svih je na sajtu APR u „Kontaktima“).

Za tehnička pitanja, u vezi sa „eServisom“ i radom aplikacija u IT sistemu APR-a, korisnici se mogu javiti Servis desku APR-a (011/2020-293, sd@apr.gov.rs).

Pravna pomoć se sada pruža samo elektronskim putem, a spisak elektronskih adresa, za pitanja o registrima, objavljen je u „Kontaktima“ na sajtu APR-a.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend