Srbija

Bez osnovne škole oko 1,5 miliona ljudi

U Srbiji oko 1,5 miliona ljudi nema završenu osnovnu školu, izjavio je u petak pomoćnik ministra prosvete Srbije Bogoljub Lazarević.

Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, procenjen broj satnovnika u Srbiji u 2010. godini je 7.306.677.

Lazarević je na okruglom stolu "Mladi na tržištu rada", održanom na Fakultetu za ekonomiju, finansije i administraciju (FEFA) u Beogradu, rekao da pet do sedam odsto mladih koji završe osnovnu, ne upiše srednju školu.

Prema njegovim rečima, oko sedam odsto mladih koji upiše srednju školu, ne završi je do kraja.

"To su zabrinjavajući podaci kojima ozbiljno treba da se pozabavimo jer pokazuju da u obrazovnom sistemu Srbije ne funkcioniše sve kako bi trebalo ", naglasio je Lazarević.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend