Srbija

Biće smenjen svako ko odstupi od politike Vlade

Premijer Srbije Mirko Cvetković izjavio je u petak da će biti smenjen svako ko odstupi od definisane spoljne politike Vlade Srbije.

Cvetković je, odgovarajući na pitanje novinara o tome da li razmišlja o smenjivanju ministra spoljnih poslova Vuka Jeremića, kazao da je Vlada pri formiranju definisala spoljnu politiku čiji su glavni ciljevi evropska integracija i dobri odnosi sa velikim državama, kao što su SAD, Rusija i Kina.

"Imajući sve to u vidu, biće smenjen bilo ko ako odstupi od tako definisane spoljne politke Valde Srbije", kazao je Cvetković.

Premijer je naglasio da odluka da podrži zaštitnika gradjana Srbije Sašu Jankovića da prisustvje današnjem uručenju Nobelove nagrede za mir, nije bila taktičcka, već da je to bila samo podrška ombudsmanu koji je želeo da prisustvuje tom značajnom dogadjaju.

Cvetković je kazao i da Vlada nije donela odluku da predstavnici Srbije ne idu na dolelu Nobelove nagrade za mir, već je to bila instrukcija i odluka Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend