Srbija

Brnabić: CEFTA suspendovana zbog Prištine, Srbija sklapa bilateralne sporazume

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je, prilikom otvaranja integrisanog graničnog prelaza Tabanovce-Preševo, da će Srbija "ići u bilateralne sporazume" dok god je CEFTA suspendovana zbog neodgovornog ponašanja Prištine.

„Velika zahvalnost Vladi Severne Makedonije što nismo čekali da se CEFTA odblokira već smo išli na međusobnu ratifikaciju svih ovih ovih stvari koje su neophodne za zajednički granični prelaz“, rekla je Brnabić, koja je prelaz otvorila zajedno sa premijerom Severne Makedonije Zoranom Zaevim.

Prema njenim rečima, regionalna saradnja je danas pred velikim izazovima jer je Priština uvela takse na srpsku robu i robu iz Bosne i Hercegovine i tako suspendovala CEFTA sporazum.

„To je u osnovi uzdrmalo sve regionalne sporazuma zbog čega regionalna saradnja ide nizlaznom putanjom“, rekla je Brnabić.

Ona je navela da su projekti, kakav su danas ostvarili Srbija i Severne Makedonije, osnova, preduslov za ekonomski prosperitet regiona, pozivajući i druge zemlje u regionu da slede takav primer.

„Pored evropskog tržišta, koje je za sve nas tržište broj jedan, regionalno tržište je tržište broj dva“, rekla je Brnabić.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend