Srbija

Brnabić: Ne treba mi funkcija u SNS, želim da radim s mladima

Premijerka Srbije Ana Brnabić, koja je prošle nedelje postala članica vladajuće Srpske napredne stranke (SNS), rekla je da joj funkcija u stranci nije potrebna i da bi u SNS-u volela da radi s mladim ljudima. Ona je za Večernje novosti kazala da SNS "brine o ljudima, a ne o popularnosti".

„Kada su dobili poverenje građana, preuzeli su odgovornost i sproveli teške mere koje su bile neophodne da se naša zemlja izvuče sa ivice ambisa. Te mere bi mnogi okarakterisali kao političko samoubistvo, zato ih dugo nisu sprovodili“, kaazla je Brnabić za „Večernje novosti“.

Ona je istakla da je „najvećem broju stranaka cilj da pobede na izborima, a da je SNS-u cilj da menja Srbiju nabolje“.

„To je velika razlika, zbog čega sam osećala da želim da članstvom lično podržim ‘naprednjake'“, rekla je premijerka.

Ona za desetak dana putuje u Rusiju da potpiše sporazum o ekonomskoj saradnji sa Evroazijskom unijom, za koji kaže da je ekonomski, a ne politički i da je u interesu Srbije.

„On nije suprotan interesima EU, već je komplementaran, jer je Srbija zemlja koja je opredeljena za članstvo u EU, što znači da je ekonomski jača Srbija takođe i cilj i interes EU. Mi možemo imati sporazume o slobodnoj trgovini s drugim zemljama ili grupacijama dokle god nismo članica EU“, objasnila je premijerka.

Ona je kazala da su Bregzit i usporavanje ekonomije u Evropi izazovi za EU koji će uticati i na pristupanje Srbije Uniji. Dodala je da je „Srbiji mesto u EU“, jer je to najveće izvozno tržište za Srbiju.

Premijerka je rekla da, dok se bliži kraj mandata njene vlade, najvažnije je sačuvati dispciplinu i “ da nema stajanja i nema opuštanja“.

Na pitanje da li je u neposrednom kontaktu s potpredsednicom Vlade Zoranom Mihajlović, Brnabić je odgovorila kratko „Naravno“.

U intervjuu je ocenila da taksisti rade „težak i neretko opasan posao“, i da ona treba da razume njihove probleme i s njima sarađuje i razgovara.

„Žao mi je što su se tenzije podigle na nivo da je taj razgovor postao skoro pa nemoguć, prihvatam svoju odgovornost za to“, rekla je premijerka i dodala da joj je drago što se predsednik Srbije Aleksandar Vučić uključio u smiravanje napetosti.

Odgovarajući na pitanje da se o nečemu ne slaže s Vučićem, kazala je da ona često reaguje „emotivno i u potpunosti iskreno“ i dodala da je naučila da se u politici „ne sme ishitreno reagovati, iako je potrebno brzo donositi odluke“. 

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend