Srbija

Centar za matične ćelije u Kragujevcu

Genetičar Miodrag Stojković najavio je u sredu u Kragujevcu da će do kraja 2011. godine u tom gradu biti izgradjen centar za matične ćelije koji će zapošljavati oko 100 naučnika iz zemlje i inostranstva.

"Za ovaj projekat koji obuhvata izgradnju, opremanje objekta i zapošljavanje, kao i rad Centra u naredne četiri godine, očekujemo podršku države od 9,3 miliona evra", rekao je Stojković novinarima.

Genetičar je dodao da je reč o izgradnji centra od 4.500 kvadratnih metara koji će biti kod zgrade Medicinskog fakulteta u Kragujevcu. Prema njegovim rečima, u centru će biti stvoreni uslovi da se sa matičnim ćelijama radi po svetskim standardima.

Stojković je podsetio na značaj matičnih ćelija u oblasti lečenja neuro-degenerativnih bolesti, kao što je povreda kičmene moždine. Dodao je da je važno da centar bude i banka matičnih ćelija koju, prema potrebama, mogu da koriste lekari.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend