Srbija

Cenu struje postepeno povećavati

Ministar energetike Srbije Petar Škundrić ocenio je da bi cenu struje u Srbiji u narednih nekoliko godina trebalo postepeno uskladiti sa cenama u regionu.

Škundrić je u intervjuu agenciji Beta kazao da Srbija zemlja sa najnižom cenom električne energije u regionu i Evropi i da je najpribližnija cena struje u regionu za 60 odsto veća nego u Srbiji.

"Ne smatram da bi trebalo sada da podignemo cenu struje za 60 odsto, već da u narednih nekoliko godina u vreme snažnog investicionog ciklusa treba izvršiti punu harmonizaciju cena jer bi time ubrzali ne samo podizanje novih energetskih kapaciteta veće i privredni razvoj u Srbiji", kazao je ministar.

On je naglasio da je najznačajnija investiciona potrošnja u Srbiji vezana za sektor elektroenergetike i da su u protekle dve ili tri godine investicije Elektroprivrede Srbije (EPS) iz sopstevenih sredstva bila izmedju 350 i 500 miliona evra godišnje.

"Stoga smatram da je pitanje cene električne energije i pitanje politike ekonomskog razvoja Srbije", kazao je Škundrić i dodao da je to potrebno i zbog potencijalnih investitora, koji bi trebalo da budu strateški partneri u izgradnji novih energetskih pogona.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend