Srbija

Cvetković i Tadić čestitali Božić

Predsednik Vlade Srbije Mirko Cvetković čestitao je u sredu Božić patrijarhu srpskom Irineju, sveštenstvu i svim vernicima koji taj praznik slave po julijanskom kalendaru.

"Želim da Vam porodična okupljanja tokom prazničnih dana u domove unesu radost, ljubav i mir, i da Vam predstojeća godina donese mnogo lične i porodične sreće, zdravlja, uspeha i napretka", navodi se u čestitki premijera Srbije.

Božić je Srpskoj pravoslavnoj crkvi i svim vernicima koji taj praznik slave po julijanskom kalendaru, čestitao i predsednik Srbije Boris Tadić. "Želim da ovaj veliki praznik provedete u miru i blagostanju, u krugu porodice i prijatelja. Mir Božiji, Hristos se rodi", navodi se u čestitki predsednika Tadića.

Božić su čestitali i ministar vera Srbije Bogoljub Šijaković, predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić i čelnici Novog Sada, muftija srbijanski Muhamed Jusufspahić i drugi.

U Zagrebu, na tradicionalnom prijemu Srpskog narodnog veća (SNV) povodom pravoslavnog Božića, predsednik Hrvatske Ivo Josipović rekao je da je srpska manjina u toj zemlji svojom kulturom, naučnim duhom i obrazovanjem odigrala bitnu ulogu u stvaranju hrvatskog nacionalnog identiteta.

Josipović je zajedno sa premijerkom Jadrankom Kosor i potpredsednikom Sabora Vladimirom Šeksom naglasio važnost srpske zajednice i njene politike za unapredjenje manjinskih prava, a time, kako je naveo, i za razvoj demokratije hrvatskog društva.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend