Srbija

Danas: Palmer pozvao opoziciju da učestvuje na izborima

Zamenik pomoćnika državnog sekretara SAD za evropska i evroazijska pitanja, Metju Palmer, pozvao deo opozicije, sa čijim se predstavnicima sastao 11. juna u Beogradu, da učestvuju na sledećim parlamentarnim izborima, objavio je dnevni list Danas pozivajući se na diplomatske izvore.

Danas piše da je Palmer predstavnicima dela opozicije preneo poruku administracije iz Vašingtona da se ne slažu sa bojkotom izbora, jer bi to, kako smatraju, narušilo demokratski princip.

Predstavnici opozicije, prenosi Danas, rekli su Palmeru da neće izaći na izbore ukoliko se ne ispune njihovi zahtevi, a to su reforma REM-a i otvaranje medija za opoziciju.

Osnivači Saveza za Srbiju, Dragan Đilas, Boško Obradović, Zoran Lutovac i Vuk Jeremić i predsednik Pokreta Slobodnih građana Sergej Trifunović sastali su se pre dva dana sa Palmerom, koji je dan ranije imao susret sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerkom Anom Brnabić.

Sa bojkotom izbora, kako piše Danas, ne slaže se ni Evropska unija u kojoj vlada stav da je parlament mesto za „okršaj“ vlasti I opozicije.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend