Srbija

Demokratska omladina isključuje se iz aktivnosti Saveza za Srbiju zbog Dveri

Demokratska omladina saopštila je da će se isključiti iz svih aktivnosti Saveza za Srbiju dok ne bude jasno da li taj savez podržava "radikalsko delovanje" Dveri i njenog lidera Boška Obradovića koji je "napadom na sve demokrate i profesora Dragoljuba Mićunovića naneo nesagledivu štetu" u borbi protiv režima Aleksandra Vučića.

„Demokratska omladina je u više navrata osudila postupke Dveri kao organizacije koja kontinuirano zanemaruje činjenicu da politički deluje unutar Saveza za Srbiju. Dodatno, uprkos svim naporima, apelima i zahtevima da se ova situacija reši, a koje smo upućivali kako liderima SzS, tako i predsedniku DS, Demokratska omladina će se zbog svega navedenog isključiti iz svih aktivnosti SzS dok ne bude jasno da li SzS podržava radikalsko delovanje Dveri i njenog lidera Boška Obradovića“, navodi se u saopštenju.

U Demokratskoj stranci nije bilo niti će biti podobnih i nepodobnih kako Obradović i Dveri pokušavaju da nas označe, navela je Demokratska omladina, jer je upravo to, kako se dodaje, „ono što nas čini demokratama, sloboda isticanja mišljenja kao osnovno ljudsko pravo“.

„U Demokratskoj stranci, za nas, demokrate, nikada neće biti uvreda ono što govori prof. dr. Mićunović, naprotiv, na vrednostima za koje se profesor Mićunović zalaže nastala je 1989. godine i iskra demokratije iz koje je osnovana prva stranka u višestranačju u Srbiji, Demokratska stranka. Time se svaki demokrata ponosi“, navodi se.

Demokratska omladina je dalje dodala da će se oni kao mlade demokrate i dalje boriti za fer izbore, slobodu medija i sudstva i kulturu dijaloga, što Boška Obradovića „po svemu sudeći, a naročito njegovim postupcima svrstava u isti koš kao i članove SNS ili čak SRS, koji na sličan način pokušavaju da se revanširaju sa svojim neistomišljenicima“.

Juče je Boško Obradović nastavio sa nizom uvreda upućenim funkcionerima Demokratske stranke ponovivši sve uvrede na račun Dragoljuba Mićunovića, podsetila je Demokratska omladina, „dodatno vređajući i narodne poslanike i samim tim sve slobodoumne građane i građanke, vređajući prošlost i sadašnjost Demokratske stranke“.

Kako je ocenjeno, Demokratska stranka je poslednjih dana „jedina meta napad“a i predstavnika vlasti i onih koji monopolišu pravo da govore u ime opozicije.

„Aleksandar Martinović je grubo falsifikujući činjenice, rugajući se istini na nacionalom servisu tvrdio da su demokrate ubile inspiratora promena, vizionara i prvog demokratski izabranog premijera. Bezočno prikrivajući ulogu svojih stranačkih kolega za zaustavljanje progresa i boljitka, zločin prema budućnosti zemlje pripisao je DS. Mi, Demokratska omladina, ne dopuštamo da nam bilo ko vrši revizuju istorije i u dnevnopolitičke svrhe kalja delo i ideje koje ponosno baštinimo“, saopšteno je.

Zbog svega navedenog, Demokratska omladina zaključuje, poruka treba biti jasna i upravo zbog toga – Demokratska stranka treba biti u Savezu za Srbiju u kojem nisu Dveri ili ne treba biti deo tog istog saveza.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend