Srbija

Devizne rezerve 9,7 milijardi evra

Devizne rezerve Narodne banke Srbije (NBS) su u oktobru smanjene za 154,3 miliona evra i na kraju meseca su iznosile 9,7 milijardi evra, saopštila je u ponedeljak NBS.

Neto devizne rezerve, odnosno rezerve umanjene za devize banaka po osnovu obavezne rezerve, kao i za novac povučen od Medjunarodnog monetarnog fonda (MMF), iznosile su 4,9 milijardi evra.

Izraženo u dolarima, devizne rezerve su na kraju oktobra iznosile 13,5 milijardi, što obezbedjuje pokrivenost novčane mase (M1) od 421 odsto i pokriće uvoza robe i usluga za osam meseci. Uključujući devizne rezerve banaka, koje su na kraju oktobra iznosile 1,7 milijardi evra, ukupne devizne rezerve Srbije su bile 11,5 milijardi evra, odnosno 15,9 milijardi dolara.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend