Srbija

Devizne rezerve NBS smanjenje za 136,7 miliona evra

Devizne rezerve Narodne banke Srbije (NBS) u septembru su smanjene za 136,7 miliona evra i na kraju meseca su iznosile 9,88 milijardi evra, objavila je danas centralna banka.

Kako se navodi u saopštenju, iz deviznih rezervi NBS u septembru isplaćeno je 73,1 milion evra inokreditorima, a ostvaren je priliv u rezerve od 225,5 miliona evra od korišćenja kredita, od čega je 53,6 miliona evra od rate kredita od Medjunarodnog monetarnog fonda.

Neto devizne rezerve, odnosno rezerve umanjene za obavezne rezerve banaka i sredstva povučena od Medjunarodnog monetarnog fonda (MMF), iznosile su 5,06 milijardi evra 30. septembra 2010. godine.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend