Srbija

Dinkić optužuje, Cvetković odgovara

Lider G17 plus Mlađan Dinkić smatra da je "vladajuća koalicija uzdrmana" i da "svađa ima na svakom koraku". Premijer: Vlada nije izgubila kredibilitet

Gostujući na niškoj Televiziji 5, Dinkić je ponovio ranije iznetu ocenu da premijer Mirko Cvetković ne odlučuje ni o čemu već da to čini predsednik Boris Tadić.

"Unutar koalicije sami smo sebi veća opozicija nego što imamo opoziciju", rekao je Dinkić opisujući stanje u Vladi Srbije.

U do sada najžešćem napadu na kabinet u kome je ministar, izrečenom na TV 5 iz NIša, Dinkić je rekao da su odnosi unutar koalicije uzdrmani, da stvari treba popraviti, o čemupokušava da razgovara sa predsednikom Srbije Borisom Tadićem zato što on, kako je rekao Dinkić, o svemu odlučuje.

"Naš premijer ništa ne odlučuje. On je premijer koji treba da odlučuje, a ništa ne odlučuje. Odlučuje predsednik (Srbije). Ko bi drugi odlučivao. To svi znamo i šta ima da se, što bi narodski rekli, foliramo oko toga", kazao je Dinkić.

Lider G17 Plus i ministar ekonomije je nezadovoljan radom nekih svojih kolega u Vladi, za koje kaže da su izgubili autoritet. Smatra, na primer, da je ministra poljoprivrede Sašu Dragina trebalo smeniti kod prve nestašice mleka.

Ali pošto njegove kritike nisu urodile polodom, odlučio je, kako kaže, da o njima govori javno.

„Moji partneri umesto da stave najbolje ljude u prve redove stavljaju poltrone, stavljaju nesposobne ljude i zato idemo sporo i onda vi morate da radite tuđi posao, a tada postaju ljubomorni na vas. Umesto da ministar poljoprivrede reši jednu nestašicu, one dolaze jedna za drugom", izjavio je Dinkić.

Cvetković: Jasan politički signal

Premijer Mirko Cvetković odgovara na sve učestalije kritike Dinkića preko "Večernjih novosti".

On je demantovao spekulacije u medijima da je predsedniku Tadiću već ponudio ostavku i mišljenja je da Vlada Srbije nije izgubila ni autoritet ni kredibilitet.

"Ne planiram da podnesem ostavku. Imam puno energije i nisam se umorio. Cilj mi je da do kraja mandata ostvarimo velike državne ciljeve. Ko se na ovom teškom putu umorio, ili se plaši da će građani da vide da nije postigao rezultate u svom resoru, može slobodno da ide iz Vlade",poručio je premijer.

„Od samog formiranja, Vlada nije imala autoritet iz ugla opozicije, i to mi nije bilo problematično. Međutim, ako je taj autoritet sporan za jednu članicu vladajuće koalicije, onda to jeste jasan politički signal koji ta stranka želi da pošalje", dodao je on.

Cvetkovic je izjavio i da bi u ovom trenutku izbori bili veoma loši za Srbiju pogotovo što je Vlada u poslednjoj godini mandata.

Izjave Mlađana Dinkića niko iz Demokratske stranke nije želeo da komentariše. Ranije je najavljeno da će o odnosima u koaliciji i eventualnoj rekonstrukciji vlade biti reči na sastanku lidera koalicije, koji bi trebalo da bude održan ovog vikenda, po povratku ministra policije Ivice Dacica sa američke turneje.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend