Srbija

Do 2014. centralni registar matičnih knjiga

Minstar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Milan Marković izjavio je u sredu da će centralni registar matičnih knjiga biti završen do 2014. godine i da će tada svi gradjani moći da ostvaruju svoja prava bez prilaganja izvoda iz matičnih knjiga.

Marković je novinarima u Skupštini Srbije rekao da se gradjani pet gradova i opština već nalaze u tom sistemu, i da će oni, po usvajanju predloženih izmena Zakona o državnoj upravi, moći da koriste to pravo.

"Gradjani gradova koji se već nalaze u projektu sa primenom ovog zakona i zakona kojim ćemo izmeniti Zakon o lokalnoj samoupravi moći će svoje poslove da završavaju bez izvoda iz matičnih knjiga", rekao je Marković.

Kako je naveo, u sistemu su već gradovi Beograd, Kraljevo, Kragujevac, Leskovac i Novi Sad, dok će do kraja godine u sistem ući još sedam opština i gradova.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend