Srbija

Do proleća 20 aviona za Irak

Ministar odbrane Dragan Šutanovac najavio je u sredu da će do proleća biti isporučeno svih 20 aviona "lasta 95" za iračko vazduhoplovstvo, nakon čega će početi proizvodnja za potrebe Vojske Srbije (VS).

Nakon obilaska fabrike "Utva" u Pančevu, Šutanovac je novinarima rekao da će dinamika izrade aviona za VS biti nešto sporija nego za Irak zbog nedostatka novca.

Šutanovac je izrazio uverenje da pančevačka "Utva" može da proizvodi i druge stvari osim aviona i kao primer naveo ideju da se u toj fabrici proizvodi domaća bespilotna letelica za VS i za izvoz.

On je podsetio da je proteklih nekoliko godina u obnovu kapaciteta fabrike uloženo 180 miliona dinara i izrazio zadovoljstvo zbog toga što je zapošljavanjem novih radnika znatno poboljšana starosna struktura.

Ministar je rekao da je avion "lasta 95" tehnološki najpoželjniji proizvod domaće vojne industrije koji, prema njegovim rečima, omogućava kvalitetno školovanje mladih pilota i uštedu u gorivu i do 500 evra na sat leta.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend