Srbija

Dolovac: Tužilaštva su pokazala da su u stanju da odgovore velikim izazovima

Konačno je uspešno završena implementacija Zakona o krivičnom postupku kojim je uvedena tužilačka istraga, izjavila je Zagorka Dolovac, republički javni tužilac za Večernje novosti.

„Tužilaštva su pokazala da su u stanju da usvoje krupne promene i odgovore velikim izazovima“, konstatovala je ona.

Odgovarajući na pitanje o sprovođenju antikorupcijskih zakona Dolavac je ocenila da je, iako je još rano, zadovoljna rezultatima.

„U četiri velika centra imamo specijalizovana tužilštva u kojima rade dobro obučeni ljudi i vladaju veštinama koje nisu vezane samo za tužilački posao“, kaže Dolovac.

Govoreći o saradnji sa tužilaštvima drugih zemalja, naročito Francuske koja joj je dodelila orden Nacionalnog reda Legije časti u rangu viteza, Dolovac je rekla da je ta saradnja odlična i da je Srbija, kao jedina zemlja izvan EU, sa Francuskom potpisala deklaracije u oblasti borbe protiv organizovanog kriminala i formiranju zajedničkih istražnih timova.

„Ove godine smo primili 42 zahteva i zamolnica Eurodžasta i osnovali smo zajedničke timove. Direktno sarađujemo sa 30 zemalja. Kada mogu kriminalci, zašto ne bi mogla i tužilaštva“, zaključila je Zagorka Dolovac.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend