Srbija

Država neće kriti prave informacije o Mladiću

Zamenik državnog tužioca za ratne zločine Bruno Vekarić izjavio je u ponedeljak u Novom Sadu da država od gradjana neće kriti "prave" informacije o haškom optuženiku Ratku Mladiću kada ih bude imala.

"U onom momentu kada to bude zrelo za javnost i kada budemo imali prave informacije o Ratku Mladiću koje ćemo moći da saopštimo, svakako da ćemo ih podeliti sa javnošću", rekao je Vekarić na radionici o saradnji pravosudja i medija.

Govoreći o saradnji medija i pravosudnih organa u Srbiji, Vekarić je ocenio da će, ako nema dobre i pravovremene komunikacije izmedju medija i pravosudja, javnost biti uskraćena za važne informacije.

"Želimo da otvorimo fascikle za novinare i za javnost i na taj način prikažemo koliko je naš posao značajana, ali i da ostvarimo pravo gradjanima Srbije da znaju šta se dešava u sudnicama i tužilaštvima u Srbiji", rekao je Vekarić.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend