Srbija

Državljanin Srbije vozio 240 na sat

Jedan državljanin Srbije kažnjen je u Hrvatskoj jer je na autoputu kroz tu zemlju vozio brzinom većom od 240 kilometara na sat.

Mercedes beogradskih registracija, koji je brzinom većom od 240 kilometara na sat vozio jedan državljanin Srbije, zaustavljen je na autoputu Zagreb-Lipovac, kod Babine Grede.

Vukovarsko-sremska policija saopštila je da je 40-godišnji državljanin Srbije zatečen jutros na autoputu kako vozi 244 kilometara na sat, na mestu gde je najveća dozvoljena brzina 130 km na sat.

Vozaču je naplaćena prekršajna kazna od 3.000 kuna (oko 420 evra) i zabranjena mu je vožnja na području Republike Hrvatske u trajanju od 12 meseci, navela je policija.

Divljanje na putu i u Sloveniji

Sličan incident dogodio se pre nekoliko dana i u susednoj sloveniji. Lokalna policija je na autoputu zaustavila vozača koji je prema Ljubljani vozio brzinom od 245 kilometara na sat.

Policajci iz Celja su na autoputu u blizini naselja Dramlje, u petak uveče, zaustavili vozača automobila audi A5, koji je u pravcu Ljubljane vozio brzinom od 245 kilometara na sat.

Prema saopštenju policije, protiv vozača je podignut optužni predlog, a kazna za ovaj prekršaj je između 300 i 5.000 evra, uz 9 kaznenih poena i zabranu vožnje motornih vozila u periodu od jednog meseca do godinu dana.

Policija dodaje i da je vozač vozio tako brzo da bi posledice moguće saobracajne nesreće koju bi izazvao bile katastrofalne, dodajući i da drugi učesnici u saobraćaju ne bi imali priliku da dobro ocene njegovu udaljenost, što bi po njih moglo da bude pogubno.

Prebrza vožnja i vožnja u suprotnom od dozvoljenog smera su, pored alkoholisanosti vozača, najčešći uzroci brojnih saobraćajnih nesreća u Sloveniji.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend