Srbija

DS i SPS saveznici i u budućnosti

Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je u subotu da je Srbiji potrebno jedinstvo o strateškim ciljevima i pravcima razvoja u narednih deset godina i izrazio uverenje da će Demokratska stranka (DS) i Socijalistička partija Srbije (SPS) biti saveznici u tom periodu.

Nakon pozdravljanja delegata Osmog Kongresa SPS-a u Sava centru rečima: "Dame i gospodo, drugarice i drugovi", Tadić je rekao da s liderom socijalista Ivicom Dačićem deli zajedničku viziju budućnosti, a to je Srbija u Evropskoj uniji.

On je dodao da su DS i SPS pokazali da su u stanju da prevazidju sporove iz prošlosti i spremnost za kreiranje politike za budućnost.

"Zajedno imamo priliku da uspostavimo mir u čitavom regionu i uložimo energiju u kreiranje bolje budućnosti", rekao je Tadić i dodao da je siguran da će te dve stranke činiti i buduću Vladu Srbije.

On je ocenio da je kongres SPS-a istorijski, ne samo za socijaliste već i za politiku u Srbiji i rešavanje problema.

Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend