Srbija

Dunavska strategija šansa za Srbiju

Dunavska strategija je razvojna šansa za celu Srbiju i jačanje veza sa susedima, i jedna od ključnih identifikacija evropske budućnosti Srbije, rekao je u ponedeljak u Golupcu potpredsednik Vlade Srbije za evropske integracije Božidar Djelić.

"Očekujemo mnogo od ove strategije. Srbija će kroz Dunavsku strategiju biti po prvi i poslednji put deo jedne makroekonomske strategije. Otvaraju se neslućene mogućnosti za podunavski region. Novca će biti, ne odmah za sve, ali je važno očuvati perspektivu strategije", poručio je Djelić na predstavljanju Strategije sa šefom Delegacije EU u Srbiji Vensanom Dežerom i Natali Veršelde iz Generalnog direktorata za regionalnu politiku u Evropskoj komisiji.

Dežer je poručio da sprovodjenje Strategije koja je veoma važna, takodje svedoči o novoj fazi odnosa Srbije i EU. Naglasio je da je to "inkluzivna strategija koja razvija solidarnost izmedju Srbije i svih ostalih država kroz koje protiče Dunav".

Djelić je istakao da će sprovodjenje Strategije koja obuhvata 14 dunavskih zemalja i njihovih suseda, biti "jedna od velikih ideja koje će obeležiti ulazak Srbije u EU".

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend