Srbija

Energi Štajermark preuzima većinski udeo Beogasa

Austrijsko preduzeće Energi Štajermark preuzeće za 7,4 miliona evra 67 odsto beogradskog privatnog preduzeća Beogas koje snabdeva gasom srpsku prestonicu, saopštilo je u ponedeljak uveče austrijsko preduzeće.

Uz preuzimanje većinskog paketa Beogasa vezana je i koncesija za snabdevanje gasom područja sa oko 410.000 potrošača, navodi Energi Štajermark.

U saopštenju se navodi da firma Beogas ima tržišni udeo od 60 odsto u snabdevanju Beograda gasom, a da će ulaskom Energi Štajermark postojeća gasovodna mreža Beogasa od oko 200 kilometara u narednim godinama biti značajno proširena.

Poslednjih godina Beogas je godišnje prodavao 15 miliona kubnih metara gasa, a kupci su bili oko 9.000 domaćinstava i pedesetak industrijskih korisnika.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend