Srbija

Evakuacija ugroženih u Prijepolju, Ljuboviji i Loznici

Stanovništvo iz Prijepolja, Ljubovije i Loznice koje je ugroženo poplavama usled visokog vodostaja Lima i Drine se evakuiše, ugroženo je na stotine domaćinstava, kao i pojedini putni pravci, saopšteno je u četvrtak uveče iz Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije.

Prema poslednjim informacijama, stanje u Prijepolju je nepromenjeno, vodostaj na Limu je u porastu, oko 68 objekata je ugroženo, a pripadnici Sektora su bili angažovani na evakuaciji ugroženog stanovništva iz opština Brodarevo i Zalug.

Ivanjski most je u funkciji, a magistralni put Brodarevo – Prijepolje je poplavljen na nekoliko lokacija. U opštini Ljubovija gde je stanje takodje nepromenjeno, evakuisano je oko 150 gradjana.

Poplavljen je potez od Šljunkare do Topolice, kao i deo grada, a voda iz gradskog vodovoda nije za piće pa se vodosnadevanje vrši iz cisterni. Najugroženije je područje Loznice gde je proglašeno vanredno stanje, vodostaj Drine je u porastu, a ugrožen je magistralni put Loznica – Mali Zvornik (iz pravca Loznice).

Na području Loznice ugroženo je oko 760 domaćinstava, kao i vikend naselja i poljoprivredno zemljište. Usled porasta vodostaja u Savskom slivu kao i vodostaja na reci Savi kod Šapca, a prema informacija javnog preduzeća "Srbijavode", proglašena je vanredna odbrana od poplava od ušća Drine u Savu kod Šapca ka Beogradu.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend