Srbija

Gajić: Za Obradovića zakoni ne važe

Vladimir Gajić, advokat uzbunjivača iz Krušika Aleksandra Obradovića, potvrdio je juče našem listu da je njegov klijent i dalje suspendovan s posla u valjevskoj vojnoj fabrici.

Još uvek nisu stavili van snage odluku o suspenziji, mada su bili dužni da, odmah i bez odlaganja, čim mu je ukinut pritvor, rešenje o suspenziji stave van snage. Naravno, za Aleksandra Obradovića zakoni ne važe, kaže Gajić, napominjući da „nije siguran da Aleksandar uopšte želi da se vrati da radi u Krušiku“.

Gajić ističe i da je istraga u ovom slučaju „u toku“, odnosno da „tužilac vodi istragu, skuplja dokaze“…

Uzbunjivač Aleksandar Obradović uhapšen je, podsetimo, na svom radnom mestu u Krušiku 18. septembra, a u akciji hapšenja učestvovali su i agenti BIA.

Nakon hapšenja, zbog toga što je javnosti ukazao sa sumnjive poslove u trgovini Krušikovim proizvodima, u kojima su, kako je navodio, učestvovale i učestvuju vodeće domaće privatne kompanije u toj delatnosti, među kojima i firma GIM koju neretko zastupa Branko Stefanović, otac ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića, sproveden je u istražni zatvor u Beogradu, i to bez obaveštavanja javnosti.

Iz istražnog zatvora, pod velikim pritiskom javnosti, posle tri nedelje, premešten je u kućni pritvor u Valjevu, odakle je oslobođen 18. decembra.

I dalje tvrdi da se nije pokajao što je ukazao na afere u trgovini oružjem kojima je Krušiku, ali i drugim domaćim vojnim fabrikama, naneta velika materijalna šteta.

Iako mu sam vrh vlasti osporava status uzbunjivača, naglašava da je taj isti državni vrh, pre no što se obratio javnosti, obaveštavao o tome šta se dešava u Krušiku.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend