Srbija

Georgiev: Ako mi se nešto desi, odgovoran lider SNS

Urednik BIRN-a Slobodan Georgiev poslednja je u nizu žrtvi naprednjačke propagandne mašinerije protiv novinara.

Na društvenim mrežama osvanuo je montiran snimak na kojem je Georgiev označen kao izdajnik, saradnik albanskih političara i strani plaćenik. U tom videu kao mete označene su i redakcije BIRN-a, KRIK-a i CINS-a, sa fabrikovanim podacima koje su o njima objavljivali režimski tabloidi. Georgiev nema nikakvu sumnju da iza spota stoji SNS, napominjući za naš list da ukoliko mu se nešto desi, svu odgovornost snosiće Aleksandar Vučić i njegovi saradnici.

– Svima je jasno da je ovaj jezivi materijal nastao u naprednjačkoj kuhinji. Zvao sam i Vučića, i premijerku Anu Brnabić, ali mi se niko nije javio. Ukoliko ne stoje iza toga, neka izađu javno i ograde se, a nadležni neka nađu počinioca – ističe Georgiev za Danas. Snimak je prvobitno pušten na Tviter nalogu Natalije Dugonjić.

– Ne znam da li je profil lažan, ali ta žena postoji. Radi u kabinetu Ane Brnabić od 2017. godine, u jedinici za implementaciju projekata Vlade Srbije. Pre toga je široj javnosti bila poznata po tome što joj se Ivan Ivanović potpisivao na grudi u špici za svoju emisiju na TV Prvoj – ukazuje Georgiev. Naš sagovornik dodaje da će se policiji obratiti povodom ovih pretnji i uvreda, ali i relevantnim međunarodnim organizacijama.

– Znam gde živim i šta se ljudima dešavalo nakon sličnih kampanja. Prvo od tebe naprave majmuna, potom izdajnika i onda postaješ laka meta. Hoću da verujem da sam u svom gradu i u svojoj zemlji bezbedan, zato što me više ljudi voli nego što me mrzi. Nikome ništa ne dugujem i samo pošteno radim svoj posao. Pitanja u vezi s targetiranjem i pretećim kampanjama treba postavljati pre svega onima koji iza njih stoje, a to je vlast – naglašava Georgiev. On podseća da je postao meta napada od 2014, kada je BIRN objavio priču o Etihadu, odnosno obelodanio ugovore Vlade Srbije i ove kompanije.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend