Srbija

Glavni spoljnopolitički cilj status kandidata za EU

Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je u sredu da je najvažniji spoljnopolitički cilj Srbije u 2011. Evropska unija (EU) i sticanje statusa kandidata za članstvo.

U obraćanju učesnicima Četvrte ambasadorske konferencije u Beogradu, Tadić je dodao da je drugi cilj u evropskim integracijama dobijanje datuma za početak pregovora, ali da je teško reći da li je to ostvarivo ove godine.

Kao drugi spoljnopolitički prioritet koji "proističe iz Ustava i kompleksnih istorijskih odnosa" Tadić je naveo Kosovo. Kao prioritete spoljne politike, u obraćanju ambasadorima, predsednik Srbije naveo je još i regionalnu saradnju i jačanje medjunarodne ekonomske aktivnosti Srbije.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend