Srbija

Gojković pozvala sve političke aktere da dođu na drugu rundu razgovora

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković pozvala je sve političke aktere da još jednom razmisle i dođu u novembru na drugu rundu razgovora uz posredstvo evropskih parlamentaraca, na kojoj će biti reči o medijima i atmosferi u Skupštini.

Ona je za Pink rekla da se iskreno nada da će sve stranke koje su za EU i demokratski orijentisane, doći da razgovaraju „na jedan potpuno normalan, civilizovan, demokratski način“ o daljem napretku i uspostavljanju bolje atmosfere u radu parlamenta i poboljšanju uslova za izlazak na redovne izbore u martu 2020. godine.  

Gojković je kazala da ne zna da li će u drugoj rundi posredovati Eduard Kukan i Knut Flekenštajn ili će doći novi poslanici evropskog parlamenta.  

Gojković je rekla da je zadovoljna kako su protekli razgovore vođeni 8. i 9. oktobra i navela da samo mali deo opozicije nije došao.  

„Svi se slažemo očigledno osim jednog malog političkog diskursa u Srbiji da je parlament mesto u na kom se u jednoj demokratskoj državi vodi dijalog i time sam zaista zadovoljna, činjenicom da se dva dana održavao međustranački dijalog upravo u zdanju skupštine, tamo gde je kuća demokratije“, rekla je Gojković.  

Ona je kritikovala lidera Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa čija stranka, kako je rekla nije učestvovala na prethodnim izborima i nije u Skupštini, ali „aktivno radi da obesmisli partije koje su u parlamentu i uništi poslaničke klubove“.  

Govoreći o 141. zasedanju Interparlamentarne unije koje će biti održano u Beogradu, Gojković je rekla da je to izuzetno važan događaj u kome će učestvovati više od 2.000 parlamentarca, koji predstavljaju 150 država i različitih međunarodnih organizacija.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend