Srbija

Hjulit Pakard spreman da pomogne razvoj nauke u Srbiji

Predstavnik Hjulit Pakarda izjavio je u utorak u Beogradu da je ta velika svetska kompanija spremna da pomogne razvoj nauke i tehnologije u Srbiji.

"Svesni smo da situacija u Srbiji nije laka i da se teško odvajaju sredstva za razvoj nauke i tehnologije, ali zato želimo da ispitamo sve mogućnosti podrške toj oblasti i buduće bliske saradnje sa Vladom Srbije", izjavio je generalni direktor HP grupe za personalne sisteme za centralnu i istočnu Evropu Ahim Katler.

Kako je saopštila ta kompanija, on je u razgovoru sa potpredsednikom Vlade i ministrom za nauku i tehnološki razvoj Božidarom DJelićem rekao da ima bogato iskustvo u javnom sektoru na polju edukacije koje bi rado podelila sa stručnjacima u Srbiji i doprinela razvoju te oblasti.

DJelić je predstavio Katleru planirane investicije u naučnu i tehnološku infrastrukturu, koje podrazumevaju i izgradnju naučno-tehnološkog parka na Zvezdari i druge investicije u oblasti informacionih tehnologija.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend