Srbija

Isti uslovi svim zdravstvenim radnicima

Izmene i dopune Zakona o zdravstvenoj zaštiti omugućiće izjednačavanje uslova za dopunski rad...

Izmene i dopune Zakona o zdravstvenoj zaštiti omugućiće izjednačavanje uslova za dopunski rad svim zdravstvenim radnicima, izjavila je u sredu državna sekretarka u Ministarstvu zdravlja Srbije Nevena Karanović.

Ona je na Odboru Skupštine Srbije za zdravlje i porodicu navela da će to doprineti povećanju obima zdravstvenih usluga, smanjiti liste čekanja i poboljšati kvalitet rada i zadovoljstvo pacijenata.

Zdravstveni radnici u zdravstvenoj ustanovi osnosno privatnoj praksi, kako je predloženo izmenama zakona, mogu da obavljaju dopunski rad van redovnog radnog vremena. Predvidjeno je zaključivanje ugovora o dopunskom radu najviše do jedne trećine punog radnog vremena.

Predstavnici udruženja privatnih lekara i nevladinih organizacija nisu podržali izmene Zakona o zdravstvenoj zaštiti uz obrazloženje da će njegova primena povećati korupciju i omogućiti kvalitetno lečenje samo pacijentima koji imaju novac.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend