Srbija

Izbori posle dobijanja statusa kandidata

Predsednik Republike Boris Tadić ocenio je da parlamentarni izbori u Srbiji treba da budu raspisani tek pošto Evropska unija Srbiji da status kandidata za prijem u EU, saopštila je u petak Preš-služba predsednika.

"Posle dobijanje statusa kandidata, od čega će korist imati svi gradjani, u mirnoj, civilizovanoj i demokratskoj atmosferi održaće se izbori. Ultimatumi, pretnje i licitiranje datumima, potpuno su neprimerena sredstva", rekao je Tadić koji je sinoć u Beogradu razgovarao sa predsednikom Srpske napredne stranke Tomislavom Nikolićem.

"Izbori u Srbiji treba da budu deo naše evropske agende i doprinos bržem napretku ka članstvu u EU, a ne kočnica na tom putu. Srbiji je zato potrebna stabilnost kako bi ovaj važan posao finalizirali", rekao je Tadić.

U saopštenju se navodi da Tadić "ima razumevanja za nestrpljenje i nervozu pojedinih opozicionih stranaka, ali da je Srbiji, umesto izazivanja nestabilnosti i stalnih prikrivenih pretnji nasiljem, potrebno upravo suprotno: stabilnost, rad na rešavanju problema gradjana i izvesnost".

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend