Srbija

Izglasana rekonstrukcija Vlade

Poslanici Skupštine Srbije podržali su sa 129 glasova rekonstrukciju Vlade Srbije, koja će imati 17 minstarstava i 21 člana. Ministri položili zakletvu.

Za rekonstrukciju je glasalo 129 poslanika vladajuće koalicije, dok je protiv nje bilo 19 poslanika DSS-a, a nisu glasali poslanici NS, SRS, SNS i LDP.

Sednici je prisustvovalo 148 poslanika. Na kraju sednice, posle izbora, ministri su položili i zakletvu.

"Zaklinjem se na odanost Republici Srbiji i svojom čašću se obavezujem da ću poštovati Ustav i zakon, da ću dužnost člana vlade vršiti savesno, odgovorno i predano i biti posvećen očuvanju Kosova i Metohije unutar Republike Srbije", tekst je položene zakletve.

Predsednik Vlade Srbije Mirko Cvetković poručio je, predstavljajući parlamentu program rekonstruisane vlade, da će prioriteti izvršne vlasti ostati nepromenjeni i istakao da u svom kabinetu neće tolerisati nerad i bahatost.

Opozicione stranke nisu podržale rekonstrukciju.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend