Srbija

Izlio se Lim, rastu Drina i Sava

Izlio se Lim u Prijepolju, ugroženo 10 domaćinstava. U porastu Drina i Sava. Osim Prijepolja ugroženi i Užice, Šabac, Loznica, Bogatić, Koceljeva i Ljubovija.

Proglašene su redovne odbrane od poplava u svim ugroženim područjima, saopštilo je večeras Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Usled obilnih padavina u Crnoj Gori, talas poplava došao je i do Prijepolja, gde je Lim u stalnom porastu.

Kiša koja pada u tom gradu dodatno otežava situaciju, a kako kažu u jedinici Sektora za spasavanje, čiji su pripadnici na terenu tokom noći, očekuje se porast vodostaja reke Lim.

Voda je došla pod konstrukcioje ivanjskog mosta.

Porast nivoa Lima prouzrokovao je i rast Drine pa su ugrožena i mesta uz tu reku, Bogatić i Ljuboviju u kojoj je već do sada evakuisano oko 60 ljudi.

U Ljuboviji je poplavljeno etno selo, a voda sa česme više nije za piće.Tokom noći očekuje se rast ovih reka.

"Nivo i Lima i Drine raste. U kojoj meri, videćemo – prosto niko ne može da kaže do kada će kiša stati", kaže načelnik Uprave za upravljanje rizicima Branko Jovanović.

"Ali, ono što je bitno je da postoji aktivna i profesionala briga i da ljudi rade na terenu, da su spremni da pomognu onima koji budu ugroženi", rekao je on.

Jovanović je joč kazao da ne očekuje evakuciju stanovništva tokom noći između srede i četvrtka, ali da se nadležni pripremaju za to, u slučaju da bude potrebno.

Deo priobalja reke Tamnave takođe je poplavljen, a nivo reke Save je u konstantnom porastu.

U opštini Koceljeva je došlo do plavljenja puta na pravcu Koceljeva – Crniljevo.

Put je poplavljen na dva mesta, zbog čega je saobraćaj otežan i odvija se jednom trakom.

Stanovništvo ugroženog područja je obavešteno o opasnosti od poplava, a pripadnici vatrogasno-spasilačkih jedinica Sektora za vanredne situacije tokom noći nadgledaće teren i reagovati u skladu sa uslovima.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend