Srbija

Izvestioci Saveta Evrope sastali se sa poslanicima

Izvestioci Parlamentarne Skupštine Saveta Evrope (PS SE) Davit Harutinijan i Sinika Hurskainen u ponedeljak su se odvojeno sastali sa predstavnicima vladajućih stranaka i opozicije u Skupštini Srbije, saopštila je Skupština.

Poslanici vladajućih stranaka upoznali su izvestioce sa reformskim procesima u Srbiji na planu ispunjavanja obaveza i dužnosti koje je Srbija preuzela članstvom u SE.

Na prvom sastanku sa izvestiocima PS SE su učestvovali predsednica Poslaničke grupe Za evropsku Srbiju Nada Kolundžija, predsednik Poslaničke grupe Socijalistička partija Srbije – Jedinstvena Srbija Branko Ružić i predstavnici Poslaničke grupe manjina Elvira Kovač i Poslaničke grupe G17 PLUS Željko Ivanji.

Ocenjeno je da je Srbija napredovala u oblasti reformi koje su važne na putu evropskih integracija, ali i da je potrebno nastaviti sa započetim reformama naročito u oblasti sudstva i izbornog sistema, navodi se u saopštenju Skupštine.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend