Srbija

Jeremić: Režimska propaganda je brutalnija nego ikad

Većina ljudi u Srbiji i dalje nije čula ni za jednu od afera vlasti, poput "Krušika" ili "Jovanjica", jer je režimska propaganda, naročito na televizijama s nacionalnim frekvencijama, brutalnija nego ikad, ocenio je predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić.

„I zato je, između ostalog, bojkot izbora blagotvoran – činjenica da više neće biti opozicije u institucijama se neće moći sakriti, ni od domaće ni od svetske javnosti“, istakao je Jeremić u intervjuu za Danas.

On je ocenio da je slučaj „Jovanjica“ skandal tolikih razmera da ga je apsolutno nemoguće zataškati, „a najšokantnije informacije još nisu dospele do javnosti“.

„Na osnovu temeljne istrage u slučajevima poput „Jovanjice“ u budućnosti će biti razmontirana SNS hobotnica u državnim institucijama, poput BIA. Kako će trenutno partijsko rukovodstvo te kuće objasniti to što su za zvaničnog „sponzora“ imali firmu koja im je pred nosom gajila marihuanu?“, zapitao je Jeremić.

Govoreći o najavi, pa o odustajanju predsednika Srbije da na Badnji dan bude u Crnoj Gori, Jeremić je ukazao da, ko god da je gledao njegovo izobličeno lice na konferenciji za štampu, mogao je da shvati da je postojao plan da se politički profitira na buđenju naroda u Crnoj Gori i da je on propao.

„Taj plan je skovan u uigranom trouglu Đukanović – Vučić – Beba Popović, no konce im je pomrsio nepotkupljivi deo Srpske pravoslavne crkve. Da je otišao na sever Crne Gore, Vučić bi bio izviždan i najuren, a onda bi isto krenulo da mu se događa i u Srbiji“, ocenio je Jeremić.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend