Srbija

Još dvoje preminulih, ukupno 659 potvrđenih slučajeva zaraze

U Republici Srbiji je do 15 časova, 28. marta, registrovano ukupno 659 potvrđenih slučajeva COVID 19. Ministar Lončar je rekao da su dve osobe preminule, ukupno 10.

Od poslednjeg izveštaja do 15 časova testirani su uzorci 371 osobe od kojih je 131 pozitivno i 240 negativno na novi korona virus.

Do 15 časova, 28. marta 2020.godine, u nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak testirano je ukupno 2086 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.

U ovom momentu na bolničkom lečenju su 334 osobe, od toga 49 na respiratoru, rekao je ministar i dodao da je preminula jedna žena u Infektivnoj klinici koja je 8 dana bila na respiratoru i u Nišu jedan čovek, 1957 godište, sa dijabetisom, hipertenzijom i problemima sa koagulacijom.

Još dvoje pacijenata je u kritičnom stanju, dodao je i rekao da je veoma veliki broj ljudi video na ulicama danas, najavljujući da će predložiti da policijski čas bude produžen vikendom.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend