Srbija

Kandidati za potpredsednike DS apeluju na jedinstvo stranke

Kandidati za potpredsednike Demokratske stranke (DS) pozvali su u subotu u govorima na izbornoj skupštini DS u Beogradu na jedinstvo, zatražili unutarstranačke reforme i dosledno sprovodjenje odluka partijskih organa.

Za pet potpredsednika DS kandidovalo se šestoro zvaničnika: gradonačelnik Beograda Dragan Djilas, ministar odbrane Dragan Šutanovac, ministar spoljnih poslova Vuk Jeremić, predsednik vojvodjanske vlade Bojan Pajtić, zamenik predsednika DS Dušan Petrović i portparol DS Jelena Trivan.

Dragan Djilas je rekao u govoru da DS ima najkvalitetnije ljude koji su najbolji u mnogim oblastima i da zbog toga ne sme biti podela na klanove. "Nema pobednika i gubitnika. Nije ovo sudnji dan, pa da, ako neko ne bude izabran, njega neće biti", rekao je Djilas i dodao da današnja izborna skupština treba da bude praznik demokratije.

Dragan Šutanovac je u govoru delegatima stranačke skupštine rekao da je osnovni zadatak DS da utiče na promenu sistema vrednosti u društvu, jer samo ta stranka ima mogućnost da to uradi, za razliku od ostalih partija čiji će predstavnici govoriti o izgradnji puteva i mostova.

Vuk Jeremić je u govoru rekao da veruje da će delegati danas glasati slobodno jer su članovi DS, za razliku od ostalih stranaka, okupljeni oko vizije Srbije kao moderne, demokratske i evropske zemlje. Jeremić je, medjutim, rekao da će 2011. godina biti veoma teška usled globalnih svetskih promena, zbog čega samo nastavak i ubrzanje reformi mogu doprineti procesu evropskih integracija Srbije.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend