Srbija

Kandidatura zavisi od prigovora članica EU

Zamenik šefa Delegacije EU u Srbiji Adrijano Martins rekao je...

Zamenik šefa Delegacije EU u Srbiji Adrijano Martins rekao je u petak da se u Uniji još ne zna da li će prosledjivanje srpske kandidature Evropskoj komisiji biti tehnička ili politička stvar, jer to zavisi od prirode uloženih prigovora zemalja članica Unije.

"Nadamo se da će se ovaj proces desiti što pre, ali pre toga moramo da sačekamo mišljenje zemalja članica", ocenio je Martins na konferenciji za novinare u Vladi Srbije.

Direktorka Kancelarije Vlade Srbije za evropske integracije Milica Delević istakla je da odluka o tome šta je tehničko, a šta političko pitanje zahteva saglasnost unutar Saveta ministara.

Ona je dodala da misli da će se glavna debata voditi o naporima "da se pronadje prava ravnoteža izmedju pritiska da se ostvari zajednički cilj", odnosno dovrši saradnja Srbije sa Haškim tribunalom i izmedju toga da se vidi napredak Srbije.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend