Srbija

Ko razgovara o rekonstrukciji?

Šef poslaničke grupe SPS-JS Branko Ružić izjavio je da socijalisti do sada nisu učestvovali na zvaničnom sastanku o rekonstrukciji Vlade.

On je rekao da očekuje da će se o rekonstrukciji razgovarati u dogledno vreme a da prethodno DS, kao najjača stranka u koaliciji, treba da iznese konkrentan predlog rekonstrukcije.

"Takve inicijative još nema. Uveren sam da će je biti i da ćemo vrlo brzo razgovarati", rekao je Ružić.

Branko Ružić je ponovio da je Socijalistička partija Srbije otvorena za razgovore o rekonstrukciji i o "modelu podizanja efikasnosti Vlade", ali da ne želi da se razgovori vode hipotetički, preko medija.

Preko medija je rekonstrukciju ipak vladajuća koalicija najavljivala a i sam premijer Mirko Cvetković je ocenio da će ona biti završena do kraja februara.

Koalicioni partner socijalista PUPS ocenjuje da „nema smisla" da se pitanje rekonstrukcije odugovlači zbog toga što „nema smisla rekonstruisati Vladu godinu dana pred izbore".

Šef poslaničkog kluba PUPS Momo Čolaković rekao je da razgovori o tome treba da počnu što pre jer, kako je naveo, rekonstrukcija Vlade kasni i odugovlači se skoro godinu dana.

On je rekao da se PUPS zalaže za smanjenje Vlade i administracije,kako bi se umanjilo trošenje novca iz budžeta.

Prema njegovim rečima, Vlada Srbije bi trebalo da ima između 15 i 18 ministarstava.

Međutim dnevnik Blic navodi, u danas objavljenom tekstu, da je između DS i SPS već postignut dogovor o rekonstrukciji i da bi rekonstruisana Vlada Srbije trebalo da ima 20 ministarskih mesta.

SPO stavlja na raspolaganje sve pozicije

Srpski pokret obnove spreman je da svom strateškom partneru Demokratskoj stranci da na raspolaganje ministarsko mesto, sve poslaničke mandate u Skupštini Srbije, mesta direktora i članstva u Upravnim odborima javnih preduzeća u cilju uspešne rekonstrukcije Vlade Srbije, izjavio je ministar za dijasporu Srđan Srećković.

Radi očuvanja političke stabilnosti u zemlji, na svim nivoima, SPO stavlja na raspolaganje ministarsko mesto, poslaničke mandate, sva direktorska mesta i članstva u Upravnim odborima, ukoliko je procena da će to doprineti da se u poslednjoj godini mandata Vlade ubrzaju evrointegracije i popravi teška ekonomska situacija u zemlji, naveo je Srećković.

Za SPO, dodao je on, sva kadrovska rešenja i sve funkcije su periferne, jer se zemlja nalazi u poziciji, koja zahteva odgovornost najvišeg stepena.

U suprotnom, preti nam da se na izborima vrati politika, koja nas je bacila na margine moderne civilizacije, ocenio je potpredsednik SPO.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend